Задача i

  • задачи

Изберете си едно от петте видеа, включени в колекцията Media Theorised (ще намерите връзка в секция Библиотека). Ако желаете – разпределете ги балансирано помежду си. Изгледайте избраното видео, анализирайте го – кой е човекът, чиито теории, концепции и трудове са представени; по какъв начин са представени идеите му и звучат ли актуално днес; какви изразни средства са използвани.

Потърсете три източника (литература, медийни публикации), от които бихте могли да научите повече за всяка от тези идеи/личности. По какви критерии ги избрахте? Можете ли да дадете примери в подкрепа на теорията, която е представена в избраното от вас видео? Откривате ли връзка между концепциите на тези изследователи и медийната грамотност (ако да – каква?).

  • Можете да разпишете тази задача във вид на съвсем кратък списък с наблюдения и изводи или да сглобите презентация от 4-5 слайда.
  • В случай, че координирате избора си и предпочитате, можете да работите по анализа и да участвате заедно – в такъв случай група от четирима или петима ще представи едно видео.
Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *